Spor ve Aktif Yaşam Fuarı, Spor ve Sağlıklı Yaşam Tutkunlarını Ağırlamaya Başladı

Spor dünyasının önemli isimleri, Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nın Açılış Töreni’nde buluştu

SPOR VE AKTİF YAŞAM FUARI, SPOR VE SAĞLIKLI YAŞAM TUTKUNLARINI AĞIRLAMAYA BAŞLADI

Spor ve Aktif Yaşam Fuarı, 17 Eylül Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak

Türkiye’nin lider fuar şirketi TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. tarafından spor endüstrisinin büyümesini sağlamak misyonu ve “Sınırları Zorluyoruz” mottosuyla gerçekleştirilen Spor ve Aktif Yaşam Fuarı, 14 Eylül Perşembe günü düzenlenen Açılış Töreni’yle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Atletizm’den Bilardo’ya, Masa Tenisi’nden Futbol Tenisi’ne Zumba’dan Step’e, Aerobic’ten Pilates’e dört günde doksanın üzerinde etkinliğin yapılacağı fuarın Açılış Töreni’ne ise spor dünyasının önemli isimleri katıldı. Ziyaretçilerini 17 Eylül Pazar akşamına kadar ağırlamaya devam edecek olan Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’yla ilgili görüşlerini dile getiren TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ziyaretçilerin ilk günden fuara gösterdikleri ilgiden çok mutlu olduklarını belirtti. Ersözlü, dört gün boyunca 100 binden fazla ziyaretçinin Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’na gelmesini beklediklerini de ifade etti.

Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nın Açılış Töreni’ne İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Celalettin Deniztoker, Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, Türkiye Bilardo Federasyonu Asbaşkanı Yağmur Arslan, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen ile KKTC Futbol Tenisi Federasyonu Asbaşkanı Serhat Deniz katıldı.

Ayrıca 400 metre engelli Dünya ikincisi Yasmani Copello Escobar, 16. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 5. olarak ülkemizi gururlandıran genç atlet Eda Tuğsuz, sırıkla atlamada Avrupa büyükler ve gençlerde finale yükselen ilk Türk sporcu Demet Parlak, Avrupa şampiyonu kürekçilerimiz Mert Kaan Kartal ve Fatih Ünsal, 2017 Gençler Avrupa şampiyonu olan kick boksçularımız Doğukan Güzelkabaağaç ve Erdal Karataş’ın yanı sıra aynı turnuvada gümüş ve bronz madalya alan kick boksçularımız da Açılış Töreni sırasında spor ve sağlıklı yaşam tutkunlarıyla bir araya geldiler.

Fuarın ilk gününde Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen İmza Töreni’nde Yasmani Copello Escobar, Eda Tuğsuz ve Demet Parlak atletizm severlerle birlikte vakit geçirdiler.

“Ziyaretçilerimizi sağlıklı ve aktif yaşam konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz”

Açılış Töreni’nde Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’yla ilgili görüşlerini dile getiren TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, sporun tüm paydaşlarıyla iş birliği yaparak ziyaretçileri sağlıklı ve aktif yaşam konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Ersözlü, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu yıl ikinci kez gerçekleştirdiğimiz Spor ve Aktif Yaşam Fuarı, Türkiye’nin ilk ve tek spor fuarı olma konumunu elinde bulunduruyor. Fuar, ticari bir organizasyon olmanın ötesinde sporun her dalını insanlarla tanıştırıp, sporu insanların hayat felsefesi haline getirmeyi hedefliyor. Ayrıca fuarımız, son zamanlarda başarılarıyla dünyada adını duyurmaya başlayan amatör sporların geniş kitlelere duyurulmasında da önemli rol üstleniyor. Ziyaretçiler, fuara girdikleri ilk andan itibaren sağlıklı yaşam sektörüne dahil oluyorlar. Bu sebeple spor, egzersiz ve sağlıklı yaşama ilgi duyan herkesi Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’na davet ediyoruz.”

Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nın ilk gününde ziyaretçiler Jumping Fitness, Bodyweight Training, Zumba®Party, Functional Choreo, Matrix Cardio Challenge, Functional Step, Step by Step ve Zumba® - Turkish Delight gibi etkinlikleri yerinde izleme ve deneyimleme fırsatı buldular.

Ayrıca ziyaretçiler Dünya'da ve Türkiye'de Fitness ve Gelişim Süreci, Me Map - Yeni Nesil Fitness Yazılımı ve Prof. Dr. Turgay Biçer’den Başarı Psikolojisi gibi öğretici seminer ve söyleşileri de yerinde izleme imkanından faydalandılar.

Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nda 93 farklı markanın stantları yer alıyor

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Spor ve Aktif Yaşam Fuarı, 5 salon ve 40.000 metrekarelik kapalı alanda ziyaretçilerini ağırlıyor.

Türkiye dışında Amerika, Almanya, Çin, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Slovenya’dan 93 farklı markayı bünyesinde barındıran 133 firma ve firma temsilcisi de fuarda ziyaretçilerle buluşuyor.

Ayrıca Spor ve Aktif Yaşam Fuarı, 43 ülkeden 200’e yakın bireysel ziyaretçinin yanı sıra tüm masrafları TÜYAP tarafından karşılanmak üzere ağırlanan Sırbistan, Makedonya, Kosova ve Gürcistan’dan 36 satın alma yetkilisi ile yeni iş birlikleri ve etkin stratejilerin oluşturulmasında önemli rol oynuyor.

Fuarın ikinci gününde de eğlence ve spor dolu dakikalar yaşanacak

Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nın ikinci gününde de tüm ziyaretçiler hem bilgilendirici seminer ve söyleşilere katılacak hem de yapılacak gösterilerde spor ve eğlence dolu dakikalar yaşayacak.

Atletizm’den Bilardo’ya, Masa Tenisi’nden Futbol Tenisi’ne Zumba’dan Step’e, Aerobic’ten Pilates’e dört günde doksanın üzerinde etkinliğin yapılacağı fuarla ilgili tüm detaylara www.sporveaktifyasamfuari.com adresi üzerinden ulaşılabiliyor.
Spor ve Aktif Yaşam Fuarı, 15-16 Eylül 2017 tarihlerinde 10.00-20.00, 17 Eylül 2017 tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.